meny

Våren på Dyrön

 

Smått & Gott

Marinerade oliver
55,-

Löjromschips
145,-

 

Förrätter

Toast skagen med löjrom
Serveras på hembakat bröd. 170,-

Chèvretoast
Krämig getost med rostade pumpakärnor, honung, betor och vinaigrette. 165,-

Heta vannameiräkor
Räkor stekta i olja med chili och vitlök. Serveras med bröd. 165,-

 

Huvudrätter

Värdshusets krämiga fisksoppa
Tomat, vitt vin, vit fisk, räkor och blåmusslor. Serveras med aioli och bondbröd. Hel 285,- / halv 165,-

Vinkokta Bohusmusslor
Grädde, chili, vitlök och persilja. Serveras med aioli och hembakat bröd. Hel 265,- / halv 145,-

Marinerad kornfilé
Serveras med hemmagjorda pommes chateau, rostad paprika, tomatsås och vårens primörer. 265,-

Dagens fångst
Sparris, ramslök, sandefjordssås och dillslungad potatis. 365,-

Gödkalvsentrecote
Serveras med rostad potatis, rödvinssås, ramslökssmör och säsongens primörer. 345,-

Klassisk räkmacka
Handskalade räkor på hembakat bröd. 295,-

Kvällens rätt
Fråga serveringspersonalen. 195,-

 

Barnmeny

Pasta Bolognese
Serveras med parmesan. 115,-

Pommestallrik
Serveras med stekt korv. 115,-

Bamses pannkakor
Serveras med sylt och grädde.
115,-

Festis och glass ingår i rätterna

 

Dessert

Smulpaj
Rabarberpaj serverad med gammeldags vaniljglass. 125,-

Kladdkaka
Bakad med kärlek på Dyröns Värdshus. Serveras med grädde. 125,-

Värdshusets chokladtryffel
En liten söt avslutning. 55,-